Nieuwe ramen

Nieuwe ramen, een slimme investering

Veerle en Thierry Flion kozen 26 jaar geleden voor houten ramen en houten deuren. Nu willen ze een nuttige investering doen in de vorm van performantere, nieuwe ramen. Bij Belisol Leuven vonden ze een antwoord op hun vragen: ramen van het type ‘Prestige‘ met houtnerf in onderhoudsvriendelijk pvc en geluidswerend glas. Geen luxe als je vlakbij de luchthaven woont. We volgden het gezin tijdens de plaatsing van hun nieuwe ramen en voordeur.

Vervanging houten ramen en deuren

Thierry: “Nu de lening van ons huis afbetaald is, wilden we een nieuwe fiscaal interessante investering doen. We besloten onze ramen en deuren te vervangen. Toen ons huis gebouwd werd 26 jaar geleden, kozen we voor houten ramen en deuren in meranti.

Om de 4 jaar hadden de ramen een onderhoudsbeurt nodig en met het schilderen ervan was ik algauw een paar dagen bezig. De ramen waren aan renovatie toe. Bovendien zijn intussen de materialen, het glas, de isolatiewaarde en de afwerking er fel op vooruit gegaan.”

Belisol komt ter plaatse

Op de afgesproken dag rijdt de Belisol-bestelwagen de straat in. Daar zijn de nieuwe ramen en deuren voor het gezin Flion! De dagen voor de plaatsing maakten doe-het-zelvers Thierry en Veerle hun living zo goed als leeg en plakten ze karton op de vloer en de trap om deze te beschermen. Een droom voor de plaatsers die meteen ongehinderd aan het werk kunnen.

Wind- en waterdicht

Het weer zit mee en vanavond zitten Veerle & Thierry en hun gezin gegarandeerd regen- en winddicht, dat is de afspraak met Belisol. Mocht het regenen op de dag van de plaatsing, dan gaan de werken gewoon door. Een afgedekte vloer is op dat moment zeker nuttig. Enkel bij vriesweer liggen de werken stil.

Tips van Belisol-adviseur Hans

Terwijl de ramen in crèmekleur zijn uitgevoerd, raadde Belisoadviseur Hans aan om voor de voordeur en de sierluiken een andere tint te kiezen. Het werd kwartsgrijs. Ook stelde Hans voor om grijze glasrubbers te kiezen in plaats van zwarte. Glasrubbers zitten tussen het glas en het kader. Dit detail maakt het eindresultaat eens zo mooi.

Hans: “Wat de voordeur betreft zie je meestal een sierlijst die op een vlak paneel is aangebracht. Dat komt goedkoop over, daarom werken wij met een facetpaneel. Hierbij zijn de rainures of gleuven uitgehaald en is er een retrolijst die extra diepte geeft aan het paneel. Dat om het uitzicht van echt hout meer te benaderen.”

Rolluiken voor privacy en zonwering

Bij het raam van de badkamer en een van de slaapkamers wensten de bewoners rolluiken voor privacy en om ’s zomers de slaapkamer aan de zuidkant koel te houden. Bij het plaatsen van de nieuwe ramen van Belisol zijn deze rolluiken mooi ingewerkt. Ze worden zelfs zo kant-en-klaar geleverd. Er is geen voorzetbak boven het raam zichtbaar.

Vliegenramen

Hans: “We letten erop dat de greepjes van de vliegenramen op de goede hoogte zitten, afgestemd op de kruisverdeling. Als ze, zoals meestal gedaan wordt, in het midden zitten, zouden ze het middelste ruitje doorkruisen. Een detail waar je je blijvend kan aan storen.”

Kwaliteitscontrole van alle nieuwe ramen en deuren

Hans: “De laatste dag van de plaatsing ga ik meestal nog eens ter plaatse. Dat geeft me de kans de reactie van de klant te horen. Daarnaast overloop ik samen met de monteurs alle nieuwe ramen en deuren. We bekijken of alles correct is uitgevoerd en welke zaken nog aandacht verdienen.”


Veerle: “De plaatsing is prima verlopen. De adviseur en de plaatsers hebben dat prachtig gedaan.”

Het project in detail

 • 9 nieuwe ramen in pvc waarvan 2 met traditionele rolluiken
 • Vliegenramen met aangepaste greephoogte
 • 1 voordeur
 • Renaissance sierlijst
 • 3 dagen plaatsen en afwerken
 • 2 plaatsers
 • Pvc Prestige + in crèmekleur met afgeschuinde vleugels
 • Isolatiewaarde glas Ug 1,0

Belisol magazine

Blijf op de hoogte van onze nieuwigheden en laat ons u inspireren

Gratis magazine

Onze showrooms

Belisol heeft meer dan 40 showrooms met lokale experts in heel België.

 • Onze ramen en deuren passen bij uw smaak, woning en budget
 • Elke bestelling verloopt professioneel en punctueel
 • We plaatsen vakkundig en werken af met liefde
 • Kwaliteitscontrole en 10 jaar garantie zijn altijd inbegrepen