Renoveren met pvc in statige apotheek

In Hannuit, een bevallig stadje in de provincie Luik, staat de woning van Sabine Smeets al bijna een eeuw te pronken. Enkele jaren geleden werd de statige apotheek met respect voor de authenticiteit verbouwd tot een stijlvolle woning. Sabine vertelt nog steeds met veel plezier over haar ervaring met Belisol.

Update met stijl

Sabine: “Van groot belang voor ons was het behoud van de oorspronkelijke bouwstijl. Het gebouw is tenslotte bijna 100 jaar oud. We wilden qua uitzicht in feite identiek dezelfde ramen en deuren, maar dan geüpdatet.”

Dat betekende in dit geval exact hetzelfde ontwerp met dezelfde kruisverdelingen. Deze keer geen witgeschilderd hout meer, wel pvc met houtnerffolie en in crèmekleur. Sabine: “Enkel voor de voordeur kozen we betongrijs hout, al de rest is pvc. We zagen het immers niet zitten om na een aantal jaren al de ramen te herschilderen. Pvc leek ons dus de beste optie omdat we dit materiaal toch een houtlook konden geven én omdat het erg onderhoudsvriendelijk is.

We stonden er op om voldoende glas te voorzien in zowel de voor- als achterdeur. Op die manier is er veel natuurlijk licht in de gang. In de achterdeur kozen we voor een raam met gezandstraald glas. Dat vonden we een leuke extraatje.”

Vlotte samenwerking

Dit project was maatwerk van a tot z, dat spreekt voor zich. Een uitdaging die Belisol graag aangaat. Sabine is dan ook erg te spreken over het resultaat. “We hebben zowat alles gerenoveerd, van het dak tot de keuken en zelfs de verwarming. Daar komt heel wat bij kijken natuurlijk. En ik moet zeggen: de samenwerking met Belisol verliep heel vlot, zeker in vergelijking met de andere ‘renovatiepartners’. We kregen steeds voldoende uitleg, alles gebeurde perfect volgens plan en binnen de vooropgestelde timing. Ik vond trouwens dat de installateurs erg proper werkten.”

Isolatie op punt

Nieuwe ramen zien er niet enkel fraaier uit, het verbetert ook je leefcomfort, daar is Sabine van overtuigd. “We slapen aan de voorkant van de woning aan een iets drukkere weg. Daar merken we binnen helemaal niets meer van. De isolatie, zowel tegen lawaai, koude als hitte, is dus zeker in orde.”

Met oog op onderhoud

De vernieuwing is inmiddels 11 jaar geleden en alles ziet er nog steeds prima uit. “Het pvc ziet er tiptop uit. Het onderhoud is trouwens zo gebeurd. Gelukkig, want lichte ramen moet je sneller reinigen dan donkere. De grijs geschilderde houten voordeur ziet er ook nog steeds als nieuw uit. Ik ben dus absoluut tevreden dat ik voor Belisol heb gekozen. Ik vind het resultaat nog steeds top. Het is al een paar keer gebeurd dat mensen hier komen aanbellen om te vragen waar onze ramen vandaan komen. Die verwijs ik natuurlijk trots door naar Belisol!”

De keuze van Sabine:

Product: pvc ramen en deuren, houten voordeur

Type: Prestige in renaissance-uitvoering

Kleur: crèmekleur met houtnerffolie, betongrijze voordeur

Glas: dubbel glas

Net zoals Sabine nood aan maatwerk voor jouw renovatie? Onze Belisol-adviseurs helpen je graag met de mogelijkheden voor jouw woning.

Belisol magazine

Blijf op de hoogte van onze nieuwigheden en laat ons u inspireren

Gratis magazine

Onze showrooms

Belisol heeft meer dan 40 showrooms met lokale experts in heel België.

  • Onze ramen en deuren passen bij uw smaak, woning en budget
  • Elke bestelling verloopt professioneel en punctueel
  • We plaatsen vakkundig en werken af met liefde
  • Kwaliteitscontrole en 10 jaar garantie zijn altijd inbegrepen