Nieuwe ramen of deuren, hoe gaat dat in zijn werk?

De houten ramen en deuren van de Genkse familie Dominici waren na 31 jaar aan vervanging toe. Pietro en Fabienne namen contact op met Belisol Hasselt. Een renovatieproject van a tot z!

1. Op zoek naar inspiratie

Pietro en Fabienne wonen op slechts 6 km van de Belisol-toonzaal. Pietro: “We komen er regelmatig langs en wilden er al gaan kijken voor nieuwe deuren en ramen. Eerst bekeken we op YouTube een aantal Belisol-filmpjes, o.a. dat met ex-Miss België Virginie Claes. Daarna maakten we online een afspraak voor advies aan huis.”

2. Belisol-adviseur aan de lijn

Advies bij je thuis

Fabienne: “Al vlug belde een Belisol-adviseur ons op. We prikten onmiddellijk een datum waarop hij kon langskomen. Op die manier kon hij al advies op maat geven, bv. over de indeling en de draairichting van de ramen. Je moet bij veel zaken stilstaan: de functionaliteit, het materiaal, de kleuren ….”

3. Advies aan huis

Pietro: “Op het afgesproken moment kwam adviseur Hans Roose van Belisol Hasselt bij ons thuis. We wilden absoluut aluminium ramen en deuren omwille van de hoogwaardige kwaliteit. Bij het zien van de kleurenstalen wisten we onmiddellijk wat we wilden: zwarte ramen!

Fabienne: “Hans heeft vervolgens alle ramen en deuren een eerste keer opgemeten en wat foto’s genomen. We vonden het advies aan huis heel handig, en tijdbesparend.”

4. Bezoek aan de showroom

Een paar dagen later bezochten Pietro en Fabienne de showroom in Hasselt om de technische details te overlopen. Fabienne: “We werden vriendelijk ontvangen en waren tevreden met de uitleg. Ook aan isolatie en veiligheid van de ramen en deuren werd gedacht. Hans stelde voor dat we voor onze glazen deuren gelaagd veiligheidsglas zouden nemen. Een goed idee!”

5. Offerteaanvraag

Pietro: “De offerte kwam overeen met wat we in gedachten hadden qua budget. Heel fijn om te merken dat we op dezelfde golflengte zaten! Deze offerte beantwoordde aan onze verwachtingen. We hebben dan ook meteen getekend.”

6. Uitstekende service

Pietro: “Ook over de service zijn we heel tevreden. Ik heb Hans sinds het plaatsen van de bestelling al tweemaal gebeld voor een wijziging. We wilden de handgemaakte klink van de voordeur 5 cm korter en zwart gepantserd glas voor de achterdeur in plaats van melkglas. Dat was allemaal geen probleem!”

7. Vlotte plaatsing en afwerking in 2 dagen

Fabienne: “Op de eerste dag dekten de Belisol-technici de vloer netjes af vooraleer ze begonnen. Ik stond ervan te kijken hoe vlot ze de oude ramen verwijderden en de nieuwe plaatsten. Het was heel koud die dag, maar doordat ze het raam per raam aanpakten, ondervonden we weinig hinder.

Op dag 2 kwam de bezetter het pleisterwerk rondom de ramen afwerken. Toen we even later merkten dat de dorpeldichting niet helemaal tot beneden kwam, hebben we Belisol gebeld. Een paar dagen later stond de technicus al hier om het te regelen.”

Tevreden met het resultaat

Fabienne:“Aan de tuinkant hebben we een grotere lichtinval en meer zicht op de tuin. Bij het minste zonnestraaltje zetten we het hefschuifraam open en genieten we volop van de buitenlucht. De nieuwe ramen kunnen nu aan beide kanten open. Zo kan ik ze eindelijk poetsen terwijl ik binnen sta.”

Pietro:“We merken duidelijk het verschil qua isolatie. Ons huis blijft nu gezellig warm zonder dat we de warmte voelen buitenstromen. We zijn ook heel blij dat we voor zwart aluminium kozen. Nu hebben we mooie, strakke ramen in lijn met onze tuin en binnenhuisinrichting.”

Renovatieplannen? Neem contact op met je Belisol-adviseur!

Graag alvast een ruwe inschatting van de kostprijs? Probeer de budgetindicator!

Belisol magazine

Blijf op de hoogte van onze nieuwigheden en laat ons u inspireren

Gratis magazine

Onze showrooms

Belisol heeft meer dan 40 showrooms met lokale experts in heel België.

  • Onze ramen en deuren passen bij uw smaak, woning en budget
  • Elke bestelling verloopt professioneel en punctueel
  • We plaatsen vakkundig en werken af met liefde
  • Kwaliteitscontrole en 10 jaar garantie zijn altijd inbegrepen