Aluminium ramen

Opvallende ramen en deuren voor deze renovatie in de Elzas

De familie Bruckmann heeft een unieke woning: een rechthoek uit hout en glas, opgetrokken op de fundamenten van een oud atelier in het hartje van een dorp in de Elzas. De immense glaspartijen en het transparante dak maken er een oase van licht van, waar de grenzen tussen binnen en buiten vervagen. Het architectenkoppel realiseerde dit project eigenhandig van begin tot eind.

“Ik stootte in het centrum van Molsheim op een oude schrijnwerkerij”, vertelt Véronique Bruckmann. “Het was een ietwat vreemd, compleet verloederd atelier … Maar wij zagen alleen maar mogelijkheden.”

Samen met haar man Joël werkte ze een constructie uit die aan de ruimte recht zou doen. Een geniaal staaltje architectuur. Met de hulp van het hele gezin, inclusief hun twee kinderen Nina (17) en Swann (19), voltooiden ze twee jaar geleden hun bouw.

Ramen voor elk moment van de dag

“We hebben geprobeerd om de grenzen tussen binnen en buiten uit te vagen. Dankzij de schuifdeuren lijken de ruimtes niet alleen groter, we kunnen ze ook afstemmen op het moment van de dag.”

Aluminium of niets

Véronique en Joël kozen voor aluminium. En daarover viel niet te onderhandelen.

Joël: “We wilden sobere lijnen die perfect pasten bij de houten elementen. We hebben al met verschillende aluminiumfabrikanten samengewerkt, maar Belisol stak er met kop en schouders bovenuit. Hun ramen zijn licht en stevig en de afwerking is degelijk. Dat merk je bijvoorbeeld aan de ingebouwde rails. Vanuit ons professionele standpunt is er geen betere.”

Belisol magazine

Blijf op de hoogte van onze nieuwigheden en laat ons u inspireren

Gratis magazine

Onze showrooms

Belisol heeft meer dan 40 showrooms met lokale experts in heel België.

  • Onze ramen en deuren passen bij uw smaak, woning en budget
  • Elke bestelling verloopt professioneel en punctueel
  • We plaatsen vakkundig en werken af met liefde
  • Kwaliteitscontrole en 10 jaar garantie zijn altijd inbegrepen