Renovatieproject met witte aluminium ramen

Wit voert de hoofdtoon in deze opgeknapte architectenvilla in de Diestse heuvels. Ook voor de nieuwe, aluminium ramen koos advocaat Guillaume ‘Bill’ Reynders voor wit. Welkom in het huis op de ‘Poggio van Vlaanderen’!

Uniek renovatieproject

“De villa uit 1973, gebouwd door architect Meeuwissen, was op zijn zachtst gezegd aan vernieuwing toe. Het dak en de vloeren hadden hun beste tijd gehad. Ik zag heel wat potentieel. De ligging was en blijft uiteraard uniek”, vertelt Bill.

Twee jaar grondig renoveren, leverde dit prachtige resultaat op. “De ruimtes komen veel beter tot hun recht. Het grondplan en het houten plafond is opgebouwd uit drie- en zeshoeken. De niveaus lopen deurloos in elkaar over, wat heel vernieuwend was voor die tijd.”

Glaskunst in de voordeur

“Ik wilde graag een deur over de volledige breedte, in glas zodat je door het huis heen de bomen kan zien staan. Maar niet volledig doorzichtig om wat meer privacy te creëren”, vertelt Bill.

Glaskunstenaar Warner Berckmans maakte op zijn vraag een ontwerp voor de glazen voordeur. Beide heren houden van blauw, de kleur van lucht en water. “Blauw is puur, helder en levendig. Warner werkt abstract, hij laat het mondgeblazen glas met luchtbellen erin voor zich spreken.”

Het kunstwerk zit tussen de twee glasplaten van het dubbele hoogrendementsglas van de voordeur. De deur pivoteert, dat was de enige manier om de deur van 1,67 m breed en net geen 2 m hoog te laten functioneren.

Zwarte of witte aluminium ramen?

Bill: “We hebben lang getwijfeld over de kleur van de ramen en deuren: zwart of wit. Tegenwoordig gaat iedereen in hedendaagse villa’s voor zwarte ramen. Omdat wij binnenin alles wit gemaakt hebben, besloten we ook voor witte ramen te gaan, stuk voor stuk maatwerk.

We hebben nog geen moment spijt gehad van onze keuze. De keuze voor aluminium was vanzelfsprekend voor ons: het blijft mooi en is makkelijk te onderhouden. We kozen geborsteld aluminium voor een mat effect.”

Commandotroepen van Belisol

Aangezien de villa op een berg staat, was het plaatsen van de nieuwe ramen een huzarenstuk. Er kwam een enorme kraanwagen aan te pas die nauwelijks de scherpe bocht kon nemen en de straat een tijdlang blokkeerde. De grote schuiframen voor de terrassen werden over het huis heen getild.

Bill: “Diest is de thuisbasis van de paracommando’s, welnu hier kwamen de para’s van Belisol in actie! Niet normaal hoe die mannen dat klaarspeelden.”

Terrassen met vliegenramen

De oriëntatie van de villa is ideaal: de bewoners genieten de hele dag van de zon, zowel in het oosten, zuiden als westen. “De grote terrassen op drie niveaus zijn zuidgericht. Doorheen de stammen van de bomen genieten we van een prachtig uitzicht over de Demervallei.

In de verte zie je de basiliek van Scherpenheuvel en nog meer westwaarts de abdij van Averbode. De balustrades van de terrassen zijn nu in glas uitgevoerd, waardoor we een onbelemmerd zicht krijgen en zo lang mogelijk van het licht kunnen genieten. En de vliegenramen houden ongewenste gasten buiten.”

Dit renovatieproject in detail:

 • Gerealiseerd door Belisol Hasselt
 • 11 aluminium ramen (UGO)
 • 4 aluminium schuiframen (Elite)
 • 2 aluminium buitendeuren
 • 1 voordeur in aluminium
 • Textuurlak wit (RAL 9010)
 • Gelaagd hoogrendementsglas (Ug 1,1)
 • Extra vliegenramen

Bekijk nog meer renovatieprojecten van Belisol.

Belisol magazine

Blijf op de hoogte van onze nieuwigheden en laat ons u inspireren

Gratis magazine

Onze showrooms

Belisol heeft meer dan 40 showrooms met lokale experts in heel België.

 • Onze ramen en deuren passen bij uw smaak, woning en budget
 • Elke bestelling verloopt professioneel en punctueel
 • We plaatsen vakkundig en werken af met liefde
 • Kwaliteitscontrole en 10 jaar garantie zijn altijd inbegrepen