Zo onderhoudt u aluminium ramen

Wist u dat aluminium ramen eenvoudig te onderhouden zijn? Onze experts vertellen u alles wat u moet weten om jarenlang van uw ramen te genieten!

Gelakt (gemoffeld) of geanodiseerd aluminium is niet elektrostatisch en trekt dus geen vuil of stof aan. In de aluminium profielen treden ook nooit spleten of schilfers op, waarin zich vuil kan ophopen.

Schilderen hoeft niet

Bovendien hoeft u aluminium ramen nooit te schilderen of te vernissen. Bij het moffelen bakken we de verf namelijk in het aluminium. Dat resulteert in een zeer sterke laklaag die de verf nooit loslaat en waardoor de natuurlijke oxidatie van aluminiumprofielen vermeden wordt.

Een paar keer per jaar reinigen

In een landelijke omgeving volstaat het om de aluminium raamprofielen twee keer per jaar te reinigen. In stedelijk gebied maakt u ze best minstens 4 keer per jaar schoon.

Gebruik voor het reinigen van uw aluminium ramen lauw water met een niet-agressief (ph-neutraal) schoonmaakmiddel. Gebruik nooit schuursponzen en schurende of bijtende producten.

Schenk elk half jaar aandacht aan de schuifbare delen van uw aluminium ramen en deuren. Maak dan ook de openingen voor waterafvoer vrij.

Als u deze tips opvolgt, geniet u zonder al te veel moeite nog vele jaren van de tijdloze uitstraling van uw aluminium ramen.

  • Onze ramen en deuren passen bij uw smaak, woning en budget
  • Elke bestelling verloopt professioneel en punctueel
  • We plaatsen vakkundig en werken af met liefde
  • Kwaliteitscontrole en 10 jaar garantie zijn altijd inbegrepen