Energie besparen met nieuwe ramen

Denk je erover nieuwe ramen te installeren, dan is dit hét moment om stil te staan bij de mogelijke energiebesparing. Via de ramen kan je namelijk heel wat warmte verliezen. Dat verlies verklein je door te kiezen voor hoogrendementsglas. Om het wat concreter te maken, geven we je een voorbeeldberekening.

Isolatie nieuwe ramen

Hoeveel warmte en energie je verliest, hangt af van verschillende zaken: het type glas, het raamprofiel, de grootte van je ramen, … Het loont dus zeker de moeite om na te denken over de isolatie van je nieuwe ramen.

Heb je nog ramen met enkel glas of gewoon dubbel glas, dan levert de omschakeling naar hoogrendementsglas je een fikse energiebesparing op, en dat heeft een gunstig effect op je budget.

Simulatie energiebesparing houten ramen

Ben je benieuwd naar de precieze besparing van energie en geld? We geven je een simulatie van de geschatte besparing op je energiefactuur wanneer je houten ramen met enkel glas zou vervangen door aluminium Holux ramen van Belisol met een U-waarde van 1 W/m2K.

Het gaat hier om een fictief voorbeeld*. Wil je graag een concrete berekening voor jouw ramen, neem dan een kijkje op Energiesparen. In dit voorbeeld gaan we uit van een alleenstaande woning met een glasoppervlakte van 40m².

Energieprijzen op 16/08/2016: stookolie (min. 2000 L): 49,58 eurocent/liter – elektriciteit 26 eurocent/kWh – gas 4,69 eurocent/kWh.

Jaarlijkse kosten voor het verwarmen van een woning van een gemiddeld Belgisch gezin.

* De berekeningen zijn slechts een schatting, zonder contractuele waarde en waarvan de gegevens onderhevig zijn aan veranderingen. Belisol kan niet aansprakelijk worden gesteld voor eventuele schade die zou kunnen voortvloeien uit enige fout die uit de berekeningen zou voortkomen.

Meer details over hoe energie besparen met nieuwe ramen? Vraag het meteen aan je Belisol-adviseur!

Graag een prijsberekening voor je nieuwe ramen? Vraag online een offerte!

Belisol magazine

Blijf op de hoogte van onze nieuwigheden en laat ons u inspireren

Gratis magazine

Onze showrooms

Belisol heeft meer dan 40 showrooms met lokale experts in heel België.

  • Onze ramen en deuren passen bij uw smaak, woning en budget
  • Elke bestelling verloopt professioneel en punctueel
  • We plaatsen vakkundig en werken af met liefde
  • Kwaliteitscontrole en 10 jaar garantie zijn altijd inbegrepen