Het juiste raam in elke ruimte

Een schuifraam in de living, een draaikiepraam in de keuken, een vast raam in de hal. Voor elke ruimte bestaat er een geschikt type raam. De keuze van het soort raam ligt uiteraard bij jou. Hier zie je de voordelen van elk type op een rijtje.

Vast raam

Een vast raam is een standaard raam dat niet open kan. Het scoort prima op het vlak van veiligheid en isolatie en is meestal de goedkoopste optie. Stel je wel de vraag of je het raam aan de buitenkant kan schoonmaken.

Dit type raam is geschikt aan de voorkant van je huis, zoals naast de voordeur of in de inkomhal. Vaste ramen doen het ook goed aan de noordkant van je huis. Of aan de achterkant, waar je de verbinding met de tuin kunt maken.

Schuifraam

  Een schuifraam geeft een geweldig ruimtegevoel en massa’s licht. Ze nemen geopend veel minder plaats in dan opendraaiende raamdelen. Ideaal in de living of de keuken om snel op je terras of in je tuin te komen. Heb je een slaapkamer met terras? Dan is dit ook de geknipte keuze.

  Als je gaat voor aluminium schuiframen kan je de grootste oppervlaktes overspannen. Ook met hout en pvc heb je heel wat mogelijkheden. Dankzij het hefschuifraam kan je ook zware ramen makkelijk openen en sluiten. Een klein nadeel is dat je niet de volledige glaspartij kan openen. Dat kunnen vouwschuiframen voor een stuk oplossen.

  Draai-kiepraam

  De populaire draai-kiepramen kan je zowel opendraaien als op de kiepstand zetten. Daarmee geniet je het hele jaar rond van deze veelzijdige ramen. Als je de kamer eens goed wil luchten, open je het raam volledig. Ventileren doe je door het raam op kiepstand te zetten. Deze handige draai-kiepramen zijn zowel voor grote als kleine formaten geschikt. Het is handig op elke plaats in je woning: in de keuken, living, eetkamer, wasplaats, berging, slaapkamer …

  Draairaam

  Dit raam draait open in één richting. Om de poetsbeurt makkelijk te laten verlopen, kies je best voor ramen die naar binnen opendraaien. Zo kan je ze aan beide kanten schoonmaken terwijl je binnen staat. Voorzie dan wel voldoende ruimte binnen om het raam te kunnen openen. Naar buiten draaiende ramen zijn handig voor kleine ruimtes of bijvoorbeeld boven het aanrecht in de keuken. Zo stoot je je hoofd niet tijdens het koken.

  Om een ruimte te ventileren is één (draai-)kiepraam voldoende. Draairamen nemen voor de andere ramen is dan een budgetvriendelijke keuze.

  Valraam

  Bij een valraam zitten de scharnieren onderaan. Het raam opent naar binnen toe enkel en alleen in kiepstand. Dit soort ramen is geschikt als raam voor de badkamer, het toilet, de wasplaats, berging of de garage, waar je gedurende lange tijd een natuurlijke verluchting wil.

  Als het raam op de begane grond zit, kan je het langs buiten poetsen. Op de bovenverdieping is dat moeilijker. Daarom voorzien we standaard een poetsschaar waardoor het raam volledig kan openvallen. Zo is de poetsbeurt in één, twee, drie gebeurd.

  Vraag gerust advies aan een Belisol-adviseur bij jou in de buurt. Hij kent de voor- en nadelen van elke type raam en helpt je graag verder.

  Belisol magazine

  Blijf op de hoogte van onze nieuwigheden en laat ons u inspireren

  Gratis magazine

  Onze showrooms

  Belisol heeft meer dan 40 showrooms met lokale experts in heel België.

  • Onze ramen en deuren passen bij uw smaak, woning en budget
  • Elke bestelling verloopt professioneel en punctueel
  • We plaatsen vakkundig en werken af met liefde
  • Kwaliteitscontrole en 10 jaar garantie zijn altijd inbegrepen