Houten ramen in artistiek herenhuis

Odette en Michel-Victor zijn de trotse eigenaars van dit prachtige herenhuis in hartje Vorst. Het huis is helemaal afgestemd op hun karakter. Een tijdje geleden was het tijd voor een grondige renovatie. Ook de gewelfde ramen in de vorm van de hoed van Napoleon moesten vernieuwd worden met een bijna artisanale techniek.

Karaktervol renoveren

Het gebouw dateert van 1932 en is het werk van de Brusselse architect Charles Dewys. Een houten structuur en een indrukwekkend schrijnwerk van de kelder tot de zolder. Hout is alomtegenwoordig in het huis en is voor Odette en Michel-Victor synoniem aan welzijn en authenticiteit, een unieke eigenschap die ze respecteren in elke fase van de renovatie van hun huis.

“Van de kelder tot de zolder, alles werd gerenoveerd. Maar het karakter en de ziel van het huis hebben we steeds behouden. Het zou een schande zijn om daaraan te raken”, vertelt Odette.

Esthetiek, akoestiek en warmte

Tijdens de renovatie van de ramen bleken drie aspecten enorm belangrijk: de esthetiek, het thermische aspect en de akoestiek. “Enkel hout kon het oorspronkelijk uitzicht van de ramen en dus van de gevel garanderen.”

“De dubbele beglazing en de akoestische optie maakten het geheel helemaal af voor ons. We genieten zelfs van een thermische winst van 30% dankzij een combinatie met een condensatieketel. En de esthetische uitdaging? Die was een echt succes”, bevestigt Odette.

Techniek en methodiek

“Voor Belisol Ukkel was het eigenlijk een soort van première om te werken met een specifieke welftechniek in de vorm van ‘de hoed van Napoleon’. Deze techniek vraagt om ambachtelijk vakmanschap door de vele rondingen: de ramen, de vleugels ervan en de kruisverdelingen.

De sleutel tot succes schuilt dan ook in de systematiek: het advies van specialisten, de opmeting, de planning van de werf, de kwaliteit en de doeltreffendheid van de uitvoering en het respect voor de deadlines”, vertelt Didier de Martelaere, adviseur bij Belisol Ukkel.

De keuze van Odette en Michel-Victor

  • Product: 6 ramen, 1 dubbele achterdeur
  • Type: klassiek hout
  • Kleur: wit, RAL 9010
  • Beglazing: dubbele beglazing met hoog rendement, Ug = 1,1
  • Extra: akoestische beglazing

Tip: renovatie voor de boeg? Test welk materiaal en welke kleur bij je gevel passen met onze raamsimulator!

Belisol magazine

Blijf op de hoogte van onze nieuwigheden en laat ons u inspireren

Gratis magazine

Onze showrooms

Belisol heeft meer dan 40 showrooms met lokale experts in heel België.

  • Onze ramen en deuren passen bij uw smaak, woning en budget
  • Elke bestelling verloopt professioneel en punctueel
  • We plaatsen vakkundig en werken af met liefde
  • Kwaliteitscontrole en 10 jaar garantie zijn altijd inbegrepen