Meerwaarde huis ramen

Nieuwe ramen en deuren, een meerwaarde voor je huis

Denk je eraan je huis te verkopen? De ramen en deuren staan naast het dak, de verwarming, muren en vloeren … op de checklist van de potentiële koper en op het EPC-verslag. Dubbel glas is alvast een must, superisolerend glas nog beter.

Liefst superisolerend glas

Stef Uyttenbroeck, zaakvoerder Century 21 Hoeilaart: “Als je de koper kan vertellen dat de ramen en deuren onlangs vernieuwd zijn met superisolerend glas met K-waarde 1,0 of zelfs 0,9, dan weet hij dat het goed zit voor de komende decennia op het vlak van comfort, isolatie en veiligheid. Niet alleen het glas speelt een rol, ook het raamkader is best niet al te oud, want de nieuwe profielen van de laatste jaren isoleren beter en hebben betere sluitingen en scharnieren.”

Neutrale kleuren

Stef: “Het kan goed zijn dat je net nieuwe superisolerende ramen hebt laten plaatsen, maar als die knalgeel, felgroen of rood zijn, zal niemand je huis willen kopen. Ga daarom liever voor kleuren die bij de meeste mensen in de smaak zullen vallen en die langere tijd meegaan. Zoals wit, crèmekleur en donkergrijs. Of zwarte ramen, die het goed doen in hedendaagse woningen.”

Makkelijk in onderhoud

Stef: “Geïnteresseerde kopers kijken ook naar het onderhoud. Pvc of aluminium vragen bijna geen onderhoud. Hout heeft de reputatie dat het om de paar jaar behandeld moet worden, maar de nieuwe technieken zorgen voor betere bescherming van het hout. Sommige houtsoorten, zoals afrormosia, kan je bijvoorbeeld rustig laten vergrijzen.”

Instapklaar

Wil je een instapklare woning aan de man brengen, dan moeten de ramen in topconditie zijn. Je kiest dan best wel voor neutrale kleuren die goed bij de uitstraling van je woning passen. Zo heeft de koper er geen werk of kosten aan én kan je de woning aan de juiste prijs verkopen.

Wil je advies op maat van je huis? Maak een afspraak met je Belisol-adviseur.

Belisol magazine

Blijf op de hoogte van onze nieuwigheden en laat ons u inspireren

Gratis magazine

Onze showrooms

Belisol heeft meer dan 40 showrooms met lokale experts in heel België.

  • Onze ramen en deuren passen bij uw smaak, woning en budget
  • Elke bestelling verloopt professioneel en punctueel
  • We plaatsen vakkundig en werken af met liefde
  • Kwaliteitscontrole en 10 jaar garantie zijn altijd inbegrepen