Aluminium profielen

Aluminium profielen voor 7 moderne appartementen

7 hedendaagse appartementen in een eeuwenoude, geklasseerde omgeving, dat was de uitdaging voor Hilde en haar broer Johan. Met de hulp van een ervaren architecte én de expertise van Belisol werd het een prachtgebouw.

Aluminium profielen

Betekenisvolle renovatie

Aan de voordeur zie je het meteen staan: “Den artiest”. De naam van het appartementsblok verwijst naar Karel, de overleden vader van Hilde en Johan, een man die bekend stond als een goed acteur in het amateurtoneel en een opmerkelijk figuur in Sinaai.

“Er stonden twee huizen”, legt Johan uit. “Een ervan was het ouderlijk huis van onze vader. Later spreidde hij zijn elektriciteitszaak over de volledige breedte van de twee woningen.” “Bij zijn overlijden was het aan ons om er iets goeds mee te doen”, gaat Hilde verder.

“Enkele bouwpromotoren lieten duidelijk hun interesse blijken”, neemt Johan over. “Maar als ondernemer stelde ik me de vraag waarom we geen project in eigen beheer zouden doen. Zo hielden we de volledige controle over het familiebezit. Ik heb een businessplan opgemaakt en het aan mijn zus voorgesteld. Toen hebben we samen met onze partners de handen ineen geslagen.”

Aluminium profielen

Strenge regels bij renovatie

Broer en zus droomden van een strak, wit gebouw met grote terrassen aan de zuidelijk gerichte straatkant, maar dat was buiten Stedenbouw en Monumentenzorg gerekend. Omdat zowel het dorpsplein als de dokterswoning van de buren geklasseerd zijn, werden er strikte regels opgelegd.

“Toen hebben we architecte Jo Van Laere onder de arm genomen, vervolgt hij. “Ze vereenvoudigde onze ideeën mooi tot een discreet gebouw in grijze steen waardoor de dokterswoning toonaangevend bleef. De ‘speelse’ inplanting van de ramen gaf het gebouw zijn hedendaagse karakter.”

Aluminium profielen

Afgewerkt met moderne Belisol-ramen

“We beslisten om met lokale aannemers te werken, vertelt Johan verder. “De loodgieter, elektricien, en de ruwbouwaannemer … allemaal mensen en bedrijven die we persoonlijk kennen en die door hun vakkennis en fierheid een garantie waren op kwalitatief werk. De coördinatie en de onderhandelingen nam ik zelf voor mijn rekening, en mijn vrouw werd mijn lokale projectleider.”

Johan: “Na het horen van een radiospot van Belisol, besloten we naar de toonzaal in Sint-Niklaas te trekken. Daar viel ons oog op de aluminium profielen uit het Holux 2-gamma.” De Belisol-adviseur hield natuurlijk rekening met budget, duurzaamheid, isolatie en esthetiek.

Strakke aluminium Holux-ramen

“Hoewel het om nieuwe profielen ging, die op dat moment nog niet in productie waren, hadden we er alle vertrouwen in dat de levering en plaatsing zonder problemen zouden gebeuren. Belisol heeft woord gehouden en alle ramen en schuiframen werden volgens planning geleverd en geplaatst. Het is volgens mij een bedrijf dat heel transparant werkt en zijn beloftes nakomt”, zegt Johan.

Aluminium profielen

Grote raampartijen met sublieme lichtinval én topisolatie

De aandacht voor duurzaamheid, energieprestaties en onderhoudsgemak komt niet alleen bij de keuze van de raamprofielen tot uiting. De stenen vloeren in de appartementen, het tropisch hout op de terrasvloeren, de afrasteringen in inox en het C+-ventilatiesysteem zijn hier ook belangrijke getuigen van.

“Volgens mij zijn dat karakteristieken waar huurders op vallen”, zegt Johan. “Andere elementen die bijdroegen tot de vlotte verhuur zijn de gesloten garages, de gemeenschappelijke tuin, de grote raampartijen en de glazen binnendeuren die het licht van de woonkamer tot in de gang brengen waardoor je meer openheid en transparantie krijgt”, denkt Hilde.

Plan je zelf een renovatie? Laat je begeleiden door een Belisol-adviseur!

Details project

  • Ramen en schuiframen in aluminium, Holux-gamma
  • Kleur: umbragrijs

Belisol magazine

Blijf op de hoogte van onze nieuwigheden en laat ons u inspireren

Gratis magazine

Onze showrooms

Belisol heeft meer dan 40 showrooms met lokale experts in heel België.

  • Onze ramen en deuren passen bij uw smaak, woning en budget
  • Elke bestelling verloopt professioneel en punctueel
  • We plaatsen vakkundig en werken af met liefde
  • Kwaliteitscontrole en 10 jaar garantie zijn altijd inbegrepen