Alen Belisol

Belisol opnieuw volledig in handen van familie Alen

De Belisol-groep komt volledig in handen van de familie Alen. Eugène Alen, oprichter en bestuursvoorzitter van Belisol, heeft namelijk het belang van 50 procent overgenomen dat de Franse Atrya-groep in Belisol had.

“Toen mijn 2 medevennoten in 2009 met pensioen gingen, zocht ik een sterke partner om hun aandelen over te nemen en tegelijk Belisol naar een hoger niveau te tillen,” blikt Eugène Alen terug.

Al vlug toonde sectorgenoot Atrya zich bereid om voor de helft te participeren in Belisol. Samen zetten ze doorheen de jaren vele innovatieve projecten op. Nu namen ze in alle vriendschap afscheid. Tijd voor een nieuw hoofdstuk.

“Voldoende familiale opvolging om Belisol autonoom verder uit te bouwen”

“We hebben nu voldoende familiale opvolging om Belisol autonoom verder uit te bouwen,” aldus Eugène Alen. “We houden graag de touwtjes in handen om onze visie op de ontwikkeling van het bedrijf uit te voeren. We zien de toekomst positief tegemoet want alle factoren geven ons veel vertrouwen: de appreciatie van de klanten, de goede merkbekendheid en het uitgebouwde dealernetwerk.”

Echtgenote Lieve Alen en dochters Patricia en Isabelle Alen hebben, net als hun echtgenoten Nicolas Thiel en Michiel Odeurs, nu al een managementfunctie in de Groep A en engageren zich om deze ambities waar te maken. Ook de derde dochter van Eugène Alen zal op termijn het bedrijf vervoegen.

Omzetstijging van 10% in 2015

De Belisol-groep gelooft dus sterk in de verdere groei. “We lanceerden in september een gamma van nieuwe producten uit kunststof, wat ongetwijfeld een positieve impact zal hebben op onze cijfers van 2016,” legt Patricia Alen uit.

“Bovendien merken we dat de markt, na de crisis, opnieuw aantrekt. Zo mikken we dit jaar op een omzetstijging van ongeveer 10 procent. Vooral in Nederland en Frankrijk groeien we momenteel sterk. In Frankrijk heeft dat ondermeer te maken met de fiscale gunstmaatregelen die daar nog van kracht zijn. Onze ambitie is, naast een aanhoudende groei van de Belgische en Nederlandse markt, nu vooral om in Frankrijk verder te bouwen op het bestaande succes.”

Wil je op de hoogte blijven van alle Belisol-nieuwtjes? Vraag ons magazine aan.

Belisol magazine

Blijf op de hoogte van onze nieuwigheden en laat ons u inspireren

Gratis magazine

Onze showrooms

Belisol heeft meer dan 40 showrooms met lokale experts in heel België.

  • Onze ramen en deuren passen bij uw smaak, woning en budget
  • Elke bestelling verloopt professioneel en punctueel
  • We plaatsen vakkundig en werken af met liefde
  • Kwaliteitscontrole en 10 jaar garantie zijn altijd inbegrepen