Pvc ramen Lummen

Eigentijdse voordeur en ramen in pvc

Guy en Clara lieten hun houten voordeur en de ramen op het gelijkvloers vervangen door Belisol, op aanraden van vrienden. Het werden pvc ramen in crèmekleur uit het Futura gamma met houtnerf, die prima bij hun woning passen. Een geslaagde renovatie!

Pvc ramen Lummen

Pvc ramen met houtnerf

We bouwden ons huis 42 jaar geleden”, vertelt Guy. “Mijn echtgenote Clara wilde absoluut op deze plek in Lummen wonen. En we hebben het hier prima naar onze zin. We zijn graag actief bezig en dat is niet veranderd sinds we een paar jaar geleden op pensioen gingen.”

Guy: “De houten ramen op het gelijkvloers – die we om de paar jaar lieten schilderen – waren aan vernieuwing toe. Er zat wel dubbel glas in, maar tegenwoordig isoleren de nieuwe ramen toch een stuk beter. Bij onze oude houten voordeur sprong er regelmatig een latje kapot.”

Onderhoudsvriendelijk pvc

Het Lummense koppel wilde nu ramen en deuren die weinig onderhoud vroegen. Daarom kozen ze ditmaal voor pvc. Er werd ook goed nagedacht over welk type raam ze wilden.

Clara: “De ramen aan de straatkant kon je voordien niet openen. Om de buitenkant te poetsen moest je dus naar buiten en had je een opstapje nodig. De nieuwe pvc ramen openen naar binnen, dat is veel handiger. We kozen voor minder onderverdelingen in de ramen. Dat oogt hedendaags. De dwarslatten zitten trouwens tussen de twee glaslagen, poetsen gaat in één vlotte beweging.”

Te rade bij Belisol Hasselt

Guy: “Vrienden raadden ons aan om voor Belisol te kiezen. We namen dus contact op met Hans, adviseur van Belisol Hasselt om ons project te bespreken. Niet veel later ontvingen we de offerte. Deze viel binnen de verwachting, dus zijn we met Belisol in zee gegaan.

De voordeur en de trekker hebben we in de showroom gekozen, waar we ook de bestelbon tekenden. Daarna is de opmeter van Belisol alles nog eens nauwkeurig komen opmeten. We opteerden opnieuw voor crèmekleur, ditmaal in pvc met houtnerf.

Je ziet amper het verschil met de houten ramen op de eerste verdieping. We zijn blij met de nieuwe ramen. Zo hebben we er de komende decennia plezier van en hoeven we ons van het onderhoud niks aan te trekken.”

Pvc ramen Lummen

Plaatsing nieuwe ramen en voordeur

Clara: “In maart 2016 waren onze ramen en deur klaar en kwam het Belisol-team ze plaatsen. Dat verliep ongelofelijk vlot. Ze hielden ook rekening met al onze vragen. De eerste dag gingen alle oude ramen eruit en kwamen de nieuwe erin zodat het meteen winddicht was. De tweede dag gebeurde de afwerking.

Daarna kwam er nog een bezetter langs die de finishing touch voor zijn rekening nam. Ik was een beetje bang dat dat veel stof zou veroorzaken, maar dat viel enorm mee. Hij had de roosters van de convectorverwarming in de vloer ook keurig afgedekt.”

Pvc ramen Lummen

Dienst na verkoop

Guy: “Toen we belden omdat een raam wat sleepte, kwam de Belisol-technicus meteen langs. Hij heeft elk raam precies afgesteld en ook tips gegeven voor het onderhoud. Nu weten we dat je ingevette scharnierpunten beter niet reinigt. Je kan er om het jaar een beetje olie op spuiten om alles gesmeerd te laten verlopen.”

Precisiewerk Belisol

“Van adviseur over opmeter tot de plaatsers, ze waren allemaal even verzorgd, vriendelijk en correct. Ook hun werk was verzorgd, dat vinden we belangrijk. En ze hebben alles netjes achtergelaten”, zegt Clara.

Heb je zelf een renovatieproject voor de boeg? Contacteer je Belisol-adviseur voor persoonlijke begeleiding!

Details project

  • Product: voordeur en 6 ramen
  • Type: pvc Futura Luna met houtnerf
  • Kleur: crème RAL 9001
  • Glas: dubbel glas
  • Hoogrendement Ug = 1,0
  • Extra: kruisverdelingen tussen de 2 glasbladen

Belisol magazine

Blijf op de hoogte van onze nieuwigheden en laat ons u inspireren

Gratis magazine

Onze showrooms

Belisol heeft meer dan 40 showrooms met lokale experts in heel België.

  • Onze ramen en deuren passen bij uw smaak, woning en budget
  • Elke bestelling verloopt professioneel en punctueel
  • We plaatsen vakkundig en werken af met liefde
  • Kwaliteitscontrole en 10 jaar garantie zijn altijd inbegrepen