Belisol Batibouw 2017

Gespot op Batibouw 2017

Op zoek naar een nieuwe keuken, verwarmingsketel of inspiratie voor je woning: met 297.000 bezoekers op de teller was Batibouw 2017 opnieuw een succeseditie. Nieuwsgierigen ontdekten er de bouw- en woontrends voor 2017, we zetten 4 ervan op een rij.

1. Je huis verwarmd met de natuur

Met de almaar stijgende energiefacturen blijven we groenere manieren zoeken om ons huis te verwarmen. Eenmaal je huis goed geïsoleerd is, is het zinvol te investeren in een warmtepomp en vloer- of wandverwarming. In sommige regio’s is het mogelijk aan te sluiten op een warmtenet als ondergrondse warmteleiding. Ook het aanbod aan biomassa vergroot. Een cv-ketel op biomassa werkt eigenlijk op hernieuwbare brandstoffen zoals houtpellets of zelfs zonnebloempitten. Duurzaamheid en energie-efficiëntie winnen jaar na jaar duidelijk aan belangstelling.

2. Smart homes via automatisering

Een andere trend die kan helpen energie te besparen is ‘connectiviteit’ (of de ‘domotica’ van vroeger). Met andere woorden, alles wat met automatisering in je huis te maken heeft. Ben je vergeten het licht in de badkamer uit te doen voor je vertrok? Geen probleem, via je smartphone of tablet kan je zowel je verlichting als je zonwering, je verwarming ... vanop afstand bedienen. Ook slimme huishoudtoestellen maken alles net dat tikkeltje makkelijker.

3. Zalig buitenleven

Wie door zijn gevelhoge raam of schuifraam naar buiten tuurt, geniet van het uitzicht. Wie snakt er nog niet naar de lente en dat buitenleven? Voor het eerst op Batibouw konden kindvriendelijke tuinen, stadstuinen ... bezocht worden voor een echte groene beleving. We keren met zijn allen terug naar de pure natuur. Strakke materialen vormen een mooie harmonie met natuursteen en beton in combinatie met houten bijgebouwen. De veranda als ‘glazen’ kamer ruimt plaats voor een buitenkamer, met terrasoverkapping. En omdat ook water altijd aantrekt, konden we niet naast de vele zwembaden en bubbelende jacuzzi’s heen kijken.

4. Ramen, groots en dubbel

Door de populariteit van wonen in de stad blijft renovatie het goed doen. Mogelijk zit de nakende betonstop hier wel voor iets tussen. Bij renovatie van de voorgevel, worden ramen vaak vernieuwd met behoud van de standaardformaten. In een achtergevel wordt de raamopening meestal vergroot. Tegen 2020 zijn we overigens verplicht oude beglazing te vervangen. Bij nieuwbouwwoningen blijven gevelhoge ramen een trend. Naar materialen toe is pvc erg geliefd, met als voornaamste troeven de uitstekende thermische en akoestische isolatiewaarden, en de onderhoudsvriendelijkheid. Voor wie zelfs in ramen meer kleur wil, kan nu kiezen voor beprint glas. Ideaal om ook je ramen een persoonlijke touch te geven.

Heb jij vragen over ramen of beglazing? Dat treft! Onze Belisol-adviseur helpt je graag verder.

Belisol magazine

Blijf op de hoogte van onze nieuwigheden en laat ons u inspireren

Gratis magazine

Onze showrooms

Belisol heeft meer dan 40 showrooms met lokale experts in heel België.

  • Onze ramen en deuren passen bij uw smaak, woning en budget
  • Elke bestelling verloopt professioneel en punctueel
  • We plaatsen vakkundig en werken af met liefde
  • Kwaliteitscontrole en 10 jaar garantie zijn altijd inbegrepen