Grote ramen, 7 tips voor meer privacy

We kiezen de laatste jaren resoluut voor grote ramen. Die zorgen voor veel licht, uitzicht en een geweldig gevoel van ruimte. ’s Avonds en ’s nachts verkies je wellicht meer privacy. Daarvoor heb je heel wat opties zoals melkglas, geprint glas, spiegelend glas, screens, luiken of rolluiken. 

1. Melkglas

Je kan ervoor kiezen om sommige ramen of delen ervan in melkglas te laten uitvoeren. Dat laat veel licht binnen en verhindert tegelijk dat buren of voorbijgangers kunnen binnenkijken. Er zijn ook leuke prints mogelijk met uitsparingen in melkglas, zoals bijvoorbeeld je huisnummer in het glas van je voordeur. Kortom, een stijlvolle, permanente oplossing.

2. Geprint glas 

Je kan eender welk beeld laten drukken op glas, zowel aan de binnen- als buitenkant. Een knappe foto in kleur of zwart/wit, een volledig kleurvlak –  met keuze uit 95% van alle RAL-kleuren – of een artistieke bedrukking in email. De mogelijkheden zijn eindeloos én duurzaam. 

3. Spiegelend en zonwerend glas

Door het aangebrachte laagje metaaloxide op het glas wordt het minder doorzichtig. Van buiten gezien heeft zonwerend glas een spiegelend effect. Hierdoor heb je overdag minder inkijk. ’s Avonds en ’s nachts voorzie je best nog een gordijn. Nog een voordeel is dat het gedeeltelijk de zonnewarmte reflecteert waardoor het ’s zomers binnen minder opwarmt. 

4. Screens

Deze schermen, in de kleur van je ramen en deuren, laat je neer als de zon je hindert of als je meer privacy wil. Ze houden ook vliegen en muggen buiten. Met een druk op de knop stijgen de screens weer op. Dat kan ook met een afstandsbediening of zelfs via je smartphone.

5. Rolluiken 

De klassieke rolluik in moderne uitvoering blijft haar nut bewijzen. Ze is zonwerend, geluiddempend, isolerend, inbraakwerend en zorgt voor optimale privacy. Rolluiken in aluminium kunnen tot 6,4 m2 overspannen, voor rolluiken in pvc is dat max 3,5m2. Openen en sluiten gebeurt met een simpele druk op de knop.

6. Luiken 

Zowel de bekende klapluiken als de nieuwere schuif- en vouwschuifluiken zorgen voor privacy, verduisteren en beschermen tegen fel zonlicht. Bovendien geven ze je woning extra karakter. Ook hier gebeurt het openen en sluiten elektrisch.

7. Raamdecoratie 

Naast deze oplossingen kan je ook kiezen voor raamdecoratie. Ook hier zijn er tal van opties. Denk aan lichte gordijnen, rolgordijnen, jaloezieën, paneelgordijnen, houten lamellen of binnenluiken. Of folie die je op je ramen plakt, al dan niet met een print of kleur erop, gemaakt van vinyl of textiel. Aan jou de keuze!

De Belisol-adviseur bij jou in de buurt helpt je graag met de beste oplossing voor jouw woning. 

Belisol magazine

Blijf op de hoogte van onze nieuwigheden en laat ons u inspireren

Gratis magazine

Onze showrooms

Belisol heeft meer dan 40 showrooms met lokale experts in heel België.

  • Onze ramen en deuren passen bij uw smaak, woning en budget
  • Elke bestelling verloopt professioneel en punctueel
  • We plaatsen vakkundig en werken af met liefde
  • Kwaliteitscontrole en 10 jaar garantie zijn altijd inbegrepen