Lotto Belisol

Hoogtepunten van wielerploeg Lotto Belisol 2012-2014

De naam Lotto op de wielertruitjes is een klassieker, hun engagement in de wielersport startte in 1985. Voor Belisol begon het wieleravontuur met het Lotto Belisol vrouwenteam in 2006. Zes jaar later, in 2012, werd Belisol ook de trotse sponsor van het mannenteam: Lotto Belisol World Tour team. Een engagement dat we verlengden in 2013 en 2014.

Knap palmares

In 2012 behaalde Jurgen Van den Broek onder meer een uitzonderlijke 4e plaats in de Tour de France. André Greipel fietste in die jaren enkele opgemerkte etappezeges bij elkaar in diezelfde Tour de France en de Ronde van België. In de Down Under Classic in Australië kwam hij als eerste over de streep. En in 2013 en 2014 mocht hij zich kampioen van Duitsland noemen.

Teammates

Deze teamgenoten van het Lotto Belisol team stoomden de kopmannen naar de top: Jürgen Roelandts, Jens Debusschere, Tim Wellens, Jelle Vanendert, de Fransman Tony Gallopin de Deen Lars Bak, de Duitser Marcel Sieberg en Australiërs Adam Hansen en Greg Henderson.

Frans wielerkoppel

Binnen Lotto Belisol was er zelfs een uniek wielerkoppel: de Noord-Franse Marion Rousse en Parisien Tony Gallopin. De opmerkelijkste zege van Tony in het shirt van Lotto Belisol was toen hij in 2014 de 11e etappe van de Tour de France won. Marion van haar kant promoot het vrouwenwielrennen en geeft na het vele trainen en de wedstrijden ook wielercommentaar op Eurosport.

Hoogtechnologisch

Wielersport en Belisol, dat zijn 2 handen op één buik. Zowel in de wielersport als bij het maken van ramen en deuren kom je er niet zonder passie en hard werken. Daarnaast maakt het juiste, performante materiaal het verschil. Zowel de renners als Belisol blijven dan ook steeds op zoek gaan naar innovatief en hoogtechnologisch materiaal.

Belisol magazine

Blijf op de hoogte van onze nieuwigheden en laat ons u inspireren

Gratis magazine

Onze showrooms

Belisol heeft meer dan 40 showrooms met lokale experts in heel België.

  • Onze ramen en deuren passen bij uw smaak, woning en budget
  • Elke bestelling verloopt professioneel en punctueel
  • We plaatsen vakkundig en werken af met liefde
  • Kwaliteitscontrole en 10 jaar garantie zijn altijd inbegrepen