Tuinkamer: zalig genieten van elk seizoen

Belgen hebben een baksteen in de maag en … een veranda aan hun huis. In ons land is die glazen constructie nog altijd mateloos populair. Helaas kun je maar beperkt genieten van een veranda. In de zomer is het er vaak te warm en in de winter te koud om er op een aangename manier tijd door te brengen. Wil je het hele jaar lang kunnen vertoeven in een gezellige ruimte met veel licht en een mooi zicht op je tuin? Kies dan voor een tuinkamer met hoogrendementsglas en duurzame profielen uit pvc, hout of aluminium.

Een tuinkamer met innovatieve beglazing

Een tuinkamer is de moderne variant van een traditionele veranda. Het verschil? Een tuinkamer is in elk seizoen een comfortabele woonruimte met veel lichtinval. Dat komt door de manier waarop een tuinkamer wordt gebouwd en de gebruikte materialen. Want dankzij de innovatieve ontwikkelingen in de glassector hou je met hoogrendementsglas gemakkelijk de temperatuur in je tuinkamer onder controle.

Hoogrendementsglas is dubbel glas met een heel dun lichtdoorlatend metaallaagje. Dat laagje geeft het glas zijn superisolerende karakter. Het resultaat? In de zomer blijft de hitte buiten en in de winter blijft de warmte binnen. Er bestaat zelfs glas dat verwarmt of glas dat verduistert bij fel zonlicht. Nog argumenten nodig? Een tuinkamer geeft je woning esthetisch meer cachet en betekent vaak een meerwaarde bij een verkoop.

Heb je een vergunning nodig voor je tuinkamer?

Een tuinkamer is een uitbreiding aan je woning. Je hebt dus een stedenbouwkundige vergunning nodig om een tuinkamer te bouwen. Heb je geen zin in al die administratie? Of zie je het niet zitten om geld uit te geven aan een architect? Dan kun je ook zonder vergunning een tuinkamer bouwen die wettelijk helemaal in orde is. Want onder bepaalde voorwaarden wordt de vergunningsplicht voor een tuinkamer vervangen door meldingsplicht. Op de website van de dienst Ruimtelijke Ordening vind je alle regels om legaal je tuinkamer te bouwen zonder vergunning.

Belisol magazine

Blijf op de hoogte van onze nieuwigheden en laat ons u inspireren

Gratis magazine

Onze showrooms

Belisol heeft meer dan 40 showrooms met lokale experts in heel België.

  • Onze ramen en deuren passen bij uw smaak, woning en budget
  • Elke bestelling verloopt professioneel en punctueel
  • We plaatsen vakkundig en werken af met liefde
  • Kwaliteitscontrole en 10 jaar garantie zijn altijd inbegrepen