Afmetingen deuren

Hoe bepaal je de afmeting van een voordeur? Deze tips helpen je verder

De voordeur van je huis geeft meteen een eerste indruk en benadrukt de stijl van je woning. Daarom verdient de keuze van deze buitendeur je volle aandacht. In eerste instantie denk je wellicht aan het materiaal en de stijl van de voordeur. Maar minstens zo belangrijk voor de uitstraling van de voorgevel zijn de afmetingen van de deur.

1. Denk verder dan de standaardafmetingen van een deur

De buitendeur, ramen en gevel vormen een geheel en moeten perfect bij elkaar passen. Je mag daarom gerust ‘out of the box’ denken als het gaat over de maten van de buitendeur. Je hoeft je niet vast te pinnen aan de standaardmaat van 211,5 op 93 cm van een buitendeur. Een grotere deur kan bijvoorbeeld extra cachet geven aan je woning. Maar ook bij kleinere, smallere huizen kan de grootte en de hoogte van de buitendeur perfect ingepast worden.

2. Achter de buitendeur: bekijk de inkom

Via de voordeur ontvang jij je favoriete gasten in de inkom van je woning. De grootte en inplanting van de inkom bepaalt ook mee de uitvoering van de buitendeur.

Is de inkom donker en klein? Dan kan het verstandig zijn om een glaspartij in de voordeur te verwerken. Hoe die glaspartij ingewerkt zit in de voordeur bepaalt dan weer mee de afmetingen van de buitendeur. Een glasstrook aan de bovenkant van de deur zal de deur bijvoorbeeld hoger maken. Verwelkom je je gezelschap in een brede, hoge inkomhal, maak dan van de gelegenheid gebruik om ook de maten van de deur in de breedte en de hoogte voldoende groot te maken.

3. Doe inspiratie op

Kijk eens wat je buren hebben gedaan met hun voordeur of snuister rond op Pinterest. Je zal zien dat de afmetingen van de buitendeur wel degelijk een verschil kunnen maken voor de gevel van een woning.

Een glazen voordeur van 3 meter hoog of een glazen voordeur met extra raampartijen? Inspiratie genoeg voor deuren met verschillende afmetingen!

4. Gepersonaliseerd advies voor de juiste afmetingen van je deur

Het hoeft allemaal niet moeilijk te zijn. Laat je Belisol-adviseur je helpen om een ‘eyecatcher' van je voordeur en voorgevel te maken. Hij geeft advies bij je thuis voor de renovatie van je bestaande huis. In het geval van nieuwbouw kijkt hij mee naar de plannen van de architect om de beste afmetingen van de voordeur te bepalen.

Eens een beslissing genomen dan zorgen we ervoor dat je zonder zorgen de (ver)bouwing tegemoet kan. Een opmeter komt langs en meet alles nauwkeurig op voor een buitendeur op maat van je dromen.

Belisol magazine

Blijf op de hoogte van onze nieuwigheden en laat ons u inspireren

Gratis magazine

Onze showrooms

Belisol heeft meer dan 40 showrooms met lokale experts in heel België.

  • Onze ramen en deuren passen bij uw smaak, woning en budget
  • Elke bestelling verloopt professioneel en punctueel
  • We plaatsen vakkundig en werken af met liefde
  • Kwaliteitscontrole en 10 jaar garantie zijn altijd inbegrepen