Ramen wassen, zo doe je dat

Ramen die je goed onderhoudt, blijven langer in optimale staat. Dat staat vast. Daarom geeft Belisol je tips voor propere ramen, met respect voor het profiel en de beglazing. Ramen wassen doe je in 5 eenvoudige stappen.

1. Verwijder vuil

Voor je er water bij haalt, veeg je eerst vuil en stof weg met een borsteltje of een zeemvel.

2. Vul je emmer water

Om je ramen te wassen heb je logischerwijze water nodig. Je moet de emmer niet tot aan de rand vullen, met 2 à 3 liter water kom je ruimschoots toe.

Graag streeploos schone ramen? Gebruik dan regenwater. In leidingwater zit er vaak enorm veel kalk en dat is net de grote boosdoener voor strepen op je ramen. Beter voor het milieu én voor je ramen.

Om ook de profielen te laten stralen gebruik je best onze Belisol shampoo, dit is een reiniging voor regelmatig gebruik, geschikt voor pvc en aluminium. Is de lak van je ramen echter verweerd of dof geworden? Gebruik dan de Belisol conditioner. Deze conditioner is een voedend product dat beschermt tegen verwering en bovendien de intensiteit van de kleur van je ramen terugbrengt. De Belisol shampoo en conditioner zijn verkrijgbaar in de showroom in je buurt.

3. Gebruik een spons en raamwisser

Voor het beste resultaat gebruik je een natte spons om je ramen te lappen, zowel voor het glas als het kader. Nadien trek je de ramen van boven naar beneden droog met een raamwisser. Tussendoor maak je de raamwisser telkens schoon met een uitgespoeld zeemvel. Zandkorrels, bijvoorbeeld, kunnen anders kleine krasjes maken in het glas. Veeg de randen nog eens af met een droge microvezeldoek.

4. Let op de details

De staat van je poetsmateriaal is van essentieel belang bij het onderhoud van je ramen. Let er dus op dat er geen stukjes uit het rubber van je raamwisser zijn, want dan zou het metaal wel eens tegen het glas kunnen komen. Als je een microvezeldoek gebruikt, was die dan niet met wasverzachter.

5. Bewonder je werk

Zet een paar stappen achteruit en bekijk je werk met een kritisch oog. Zo zie je nog eventuele strepen of vergeten stukjes, die kan je wegwerken met een droge doek. Graag wat meer glans? Gebruik dan op het einde wat krantenpapier.

In minder dan 30 seconden heb je een proper raam!

Precies weten wat er het best is voor je ramen? Ontdek dan hoe je aluminium profielen, houten ramen of pvc ramen onderhoudt.

Belisol magazine

Blijf op de hoogte van onze nieuwigheden en laat ons u inspireren

Gratis magazine

Onze showrooms

Belisol heeft meer dan 40 showrooms met lokale experts in heel België.

  • Onze ramen en deuren passen bij uw smaak, woning en budget
  • Elke bestelling verloopt professioneel en punctueel
  • We plaatsen vakkundig en werken af met liefde
  • Kwaliteitscontrole en 10 jaar garantie zijn altijd inbegrepen