Authentieke renovatie met nieuwe houten ramen

Als je ramen even oud zijn als je bijna 90-jarig huis, zijn ze allicht aan vervanging toe. Aurélien en Nathalie vonden de plannen terug van deze art-decowoning in Ukkel waarmee in 1931 de bouwaanvraag was ingediend. En ze wilden een exacte kopie van deze houten ramen, maar nu met nieuwe, technisch sterke exemplaren en hedendaags dubbel glas.

Voorgevel opgefrist

Het huis, dat het stel in 2018 kocht, is gebouwd in 1931. Het is een afwisseling van de zwierige art nouveau en de strakkere art-decostijl. De voorgevel kreeg een opfrisbeurt, ze lieten hem zandstralen. Verder raakten ze er niet aan om het authentieke uitzicht vanaf de straat te behouden.

Actuele kopie van het origineel

Aurélien Gillet: “De houten ramen en deuren waren nog de originele exemplaren uit 1931. Na zowat 90 jaar trouwe dienst waren ze echt afgeleefd. Er zat overal nog enkel glas in de ramen. We besloten dat we voor de renovatie de houten ramen op maat wilden laten namaken, maar dan met de materialen van vandaag: houten raamprofielen met dubbel glas, luchten waterdichte isolatie en verbeterde beveiliging.”

We gaan voor hout

“Het was al meteen duidelijk dat het houten ramen en deuren moesten zijn. De originele ramen waren ook in hout, zo behouden we de charme en het originele karakter van het huis.”

Driedubbele glazen deur

In de keuken lieten ze een groot driedelig raam plaatsen. Twee van de drie elementen kunnen open. Heerlijk om op een mooie dag de deuren wijd open te zetten. Hier kozen ze voor zwarte ramen, dat geeft een meer hedendaagse uitstraling.

Deskundig advies en goede opvolging

“Belisol zorgde voor een prima opvolging van ons project. Ze dachten enthousiast mee na en gaven goed advies. Een keer bleek er een technische fout aan een groot raam. Dat heeft Belisol onmiddellijk rechtgezet.”

Je voelt het

Aurélien: “Als we nu gezellig in het salon of in de keuken zitten, genieten we van voelbaar wooncomfort. Je merkt gewoon dat de houten ramen van goede kwaliteit zijn. Ze openen en sluiten naar behoren en zijn super stevig. Ze isoleren goed, zowel op het vlak van vocht en warmte als op het vlak van geluid. Op die manier hebben we weinig last van straatlawaai.”

De keuze van Aurélien en Nathalie:

  • Product: Houten meranti ramen
  • Type: renaissance (vooraan) en modern (achteraan)
  • Glas: dubbel glas
  • Kleur: nachtblauw (voorgevel) en zwart (achtergevel) aan de buitenkant, koraalwit aan de binnenkant

Ben je ook van plan om nieuwe ramen te laten plaatsen in een authentieke woning? Een Belisol-adviseur bekijkt graag samen met jou de mogelijkheden. Maak een afspraak bij je thuis voor een oplossing op maat.

Belisol magazine

Blijf op de hoogte van onze nieuwigheden en laat ons u inspireren

Gratis magazine

Onze showrooms

Belisol heeft meer dan 40 showrooms met lokale experts in heel België.

  • Onze ramen en deuren passen bij uw smaak, woning en budget
  • Elke bestelling verloopt professioneel en punctueel
  • We plaatsen vakkundig en werken af met liefde
  • Kwaliteitscontrole en 10 jaar garantie zijn altijd inbegrepen