Geprint glas

Geprint glas, artistiek en apart

Nieuw op de markt: geprint glas. Met deze leuke optie druk je jouw stempel op je ramen en deuren. Je kiest dus niet langer het type glas, maar ook hoe origineel je het maakt. Hoe zit dat juist in elkaar? En welke mogelijkheden zijn er?

Een abstracte tekening in het glas van je voordeur, een leuk motiefje in je raambeglazing of een toffe vakantiefoto in een glazen wand? Het kan allemaal, want sinds kort heb je de mogelijkheid om je beglazing te laten bedrukken met eender welk beeld of patroon, dankzij een innovatieve digitale printtechniek van Belgisch glasdesignspecialist Sprimodesign Digital Print.

Glas bedrukken, hoe kan dat?

Geprint glas is eigenlijk geharde beglazing die aan één zijde bedrukt wordt. Op gelijk welk glas – dubbel, drievoudig, zonwerend, hoogrendementsglas … – wordt een emailbedrukking uitgegloeid bij een temperatuur van circa 700°C. Heet genoeg om de afbeelding als het ware in het glas te branden.

Oneindig veel mogelijkheden?

Zowel qua afbeeldingen als qua toepassingen kan je je helemaal uitleven. Laat je inspiratie de vrije loop om je woning nóg meer te personaliseren.

  • Eender welk motief, logo of foto is mogelijk. Het emailkleurenpalet zorgt ervoor dat maar liefst 95% van de RAL-kleuren gereproduceerd worden.
  • Zowel binnens- als buitenshuis kan je geprint glas gebruiken. De bedrukking gebeurt met keramische verf, bestand tegen UV-stralen en verkleuring. Ideaal dus als je ramen, buitendeuren of glaswerk in je gevel wil personaliseren met een origineel design.
  • Zelfs de lichttransmissie m.a.w. de mate van transparantie van het glas kan je zelf bepalen. Helder glas met een felle print erop voor de deur naar je tuin bijvoorbeeld of mat, bijna ondoorzichtig glas om nieuwsgierige blikken te vermijden aan de straatkant zodat je het silhouet van een tekening scherp afgelijnd op de vloer terugziet … allemaal perfect mogelijk!

Ook veiligheid en isolatie gegarandeerd

Bescherming tegen koude, geluid, inbraak, glasbreuk en andere mogelijke schade is natuurlijk van groot belang. Sowieso is bedrukt glas steevast gehard en dus erg veilig. Maar daarnaast kan je de print combineren met eender welk type glas uit het Belisol-assortiment. Door je ramen en deuren te personaliseren, hoef je dus niet in te boeten op veiligheid en isolatie.

Meer weten over geprint glas? Neem vlug contact op met je Belisol-adviseur.

Belisol magazine

Blijf op de hoogte van onze nieuwigheden en laat ons u inspireren

Gratis magazine

Onze showrooms

Belisol heeft meer dan 40 showrooms met lokale experts in heel België.

  • Onze ramen en deuren passen bij uw smaak, woning en budget
  • Elke bestelling verloopt professioneel en punctueel
  • We plaatsen vakkundig en werken af met liefde
  • Kwaliteitscontrole en 10 jaar garantie zijn altijd inbegrepen