Hoe kiest u het glas in uw pvc ramen?

Het glas in uw pvc-ramen draagt bij aan het comfort van uw woning. Het heeft een grote invloed op de warmte in uw huis. Met het dubbele of zelfs drievoudige glas van Belisol bent u zeker van een goede thermische en akoestische isolatie én van uw veiligheid. Maar hoe weet u nu welk glas het best bij jouw pvc-ramen past?

Standaard voorzien wij hoogrendementsglas voor uw pvc-ramen. Dat isoleert twee tot drie keer beter dan gewoon dubbel glas.

Zo houdt u de warmte in de zomer nog beter buiten (tot 1/3 koeler) en in de winter binnen. Wetenschappers hebben berekend dat u per jaar tot 28 liter stookolie per m2 glas kunt besparen. Bij een woning met 25m2 glas en een literprijs van € 0,60 betekent dit al snel een besparing van € 420 per jaar.

Dubbel glas en veiligheid

Gebruik gelaagd glas als extra bescherming en beveiliging tegen inbrekers. Eén of meerdere elastische kunststof films zorgen voor een hoge weerstand en goede hechting, die bij glasbreuk de stukken glas vasthoudt.

Bij zware samenstellingen biedt dat zelfs bescherming tegen kogels en explosies.

Als kinderen hard tegen het gelaagd glas botsen of slaan, voorkomt u dat het glas gaat splinteren en er bij glasbreuk ernstige verwondingen kunnen ontstaan.

Driedubbel glas?

Drievoudig glas heeft niet alleen onmiskenbare voordelen voor de isolatie van uw huis. Aangezien deze beglazing - in vergelijking met dubbel glas - uit drie glasplaten bestaat, ligt de waarde van de geluidsisolatie nog een stuk hoger. Wie voor driedubbel glas kiest, zal dus haast geen last hebben van vervelende geluiden van buitenaf.

Dankzij drievoudig glas is er bovendien geen condensvorming aan de binnenkant: de middelste glasplaat vormt een bufferzone tussen beide zijdes. De koude temperatuur buiten heeft dus bijna geen invloed op de binnenste glasplaat, waardoor het vocht in de woning niet op het glas zal condenseren. Wel kan er aan de buitenzijde van het glas condensvorming optreden, maar dat is een ‘bijwerking’ van de uitstekende isolatiewaarde.

Driedubbel glas geen wonderbaarlijke oplossing op zich. Is uw woning niet goed geïsoleerd, dan is die nieuwe beglazing een minder zinvolle investering. Tegenwoordig wordt het drievoudige glas dan ook vaak toegepast bij passiefhuizen, die in alle opzichten energiebewust gebouwd zijn.

  • Onze ramen en deuren passen bij uw smaak, woning en budget
  • Elke bestelling verloopt professioneel en punctueel
  • We plaatsen vakkundig en werken af met liefde
  • Kwaliteitscontrole en 10 jaar garantie zijn altijd inbegrepen